BIGhit

Tukaj se nahajate: Domov Storitve

Storitve

Ukvarjamo se z gradnjo, adaptacijami, spremembami namembnosti, prenavljanjem in opremljanjem stanovanj, poslovnih prostorov, trgovskih lokalov, gostinskih lokalov, lepotnih salonov, zdravstvenih ordinacij, športnih studiev, oblikovanjem fasad, urejanjem zunanjih ureditev ter grafičnim oblikovanjem.
V letih delovanja smo se se posebej specializirali v nadgradnjo ze obstojecega prostora (prenove, dozidave, nadzidave) in celovite resitve vkljucno z izvedbo, nadzorom ter dobavo opreme.
Kaj vse vam lahko nudimo

V ekipi smo ljudje, ki se vsakodnevno soočamo z arhitekturnimi situacijami in vam nudimo rešitve s področja ARHITEKTURE (= novogradnje, prenove, spremembe namembnosti, dozidave itn.), INTERIERJA (= notranji prostori, oprema), ZUNANJIH UREDITEV (= zunanja ureditev, oprema) ter OBLIKOVANJE (= celostne podobe, branding, grafično oblikovanje za tisk in splet itn.)

Naši projekti so plod skupnega dela med vami in nami. S strokovnim znanjem in tesno komunikacijo vam nudimo pomoč v obliki svetovanja, projektiranja ali izvedbe ter vas vodimo v pravi smeri.

Naročniku omogočamo izbiro možnosti nivoja sodelovanja z nami, s ciljem poiskati prave rešitve za določeno situacijo in zastavljen problem. Po želji vas spremljamo od začetka do konca projekta, ali pa smo vam v pomoč le na tistem delu poti, kjer boste naleteli na ovire.

Kot arhitekti se zavedamo, da lahko le z uspešnim medsebojnim sodelovanjem pridemo do rešitve, ki si jo naročnik želi.

Arhitektura

Novogradnje, adaptacije, prenove, prizidave, nadzidave, spremembe namembnosti, rekonstrukcije manjšega do srednjega razpona velikosti objektov.

Področje arhitekturnega projektiranja

SVETOVANJE. Izvajamo svetovanje iz področja pridobivanja vse zakonsko predpisane dokumentacije za potrebe novogradenj, legalizacij (za črne gradnje) in drugih posegov. Svetujemo vam pri izbiri najustreznejšega načina gradnje glede na lokacijo in vaše zahteve in velikost posega, kar kasneje služi kot osnova za pravilno izdelavo načrtov.

ARHITEKTURNO PROJEKTIRANJE. Ponujamo izris načrtov arhitekture in sodelujemo z ostalimi projektanti za načrte za gradbene konstrukcije (statike), strojne in elektro inštalacije, požarno študijo in gradbeno fiziko.

VODENJE PROJEKTA (= INŽENIRING). Delujemo tudi na področju organizaciji izvedbe, prevzamemo celoten nadzor in koordinacijo nad izvajalci in izvedbo. Po želji vam izdelamo stroškovno ceno projekta in oceno izrabe potencialnih prostorov.

Sodelujemo pri izbiri izvajalca del, ki vključuje pridobivanje ponudb, organizacijo gradbenih del, koordinacijo obrtnikov in celoten nadzor nad gradbenimi, obrtniškimi in inštalacijskimi deli.

Dokumentacija

Cilj gradbene dokumentacije je pridobitev gradbenega dovoljenja in po potrebi uporabnega dovoljenja.

Priprava dokumentacije

Izdelujemo celotno projektno dokumentacijo na vseh nivojih za vse vrste objektov, tako za klasično grajene objekte ali montažne objekte kot tudi za pasivne in nizko energetske objekte. Projektna dokumentacija je sklop upravnih postopkov v obliki načrtov in drugih prilog, potrebnih za pridobitev gradbenega dovoljenja in ostale vrste dokumentacije.

Vodimo dokumentacijo in celoten postopek od zasnove do pridobitve gradbenega dovoljenja ali uporabnega dovoljenja. Zastopamo investitorja oz. naročnika v upravnih postopkih ter pri izvedbi del: pridobivamo lokacijsko informacijo, soglasja upravljavcev komunalne infrastrukture, geomehansko poročilo, geodetski posnetek,…

Projektna dokumentacija za gradnjo poleg izrisov vseh načrtov in drugih obveznih elaboratov, ki so potrebni za pravilno gradnjo, zajema tudi pridobitve soglasij in pripravo urbanističnih podatkov v zvezi z nameravano gradnjo. Dokumentacija namreč določa, da se gradnja novega objekta, rekonstrukcija objekta, nadomestna gradnja in odstranitev objekta lahko začne le na podlagi pravnomočnega gradbenega dovoljenja.

Interier

Področje interierja

SVETOVANJE. Svetujemo pri manjših posegih, z obiskom na domu ali na izbrani lokaciji. Na podlagi vaših želja in prostorskih zmožnostih vam svetujemo pri razporeditvi in opremi prostorov, izbiri pohištva, barv in materialov, pri pravilnem nakupu in ostalih rešitvah.

NOTRANJE OPREMLJANJE IN OBLIKOVANJE. Naše delo obsega projektiranje notranje opreme hiš, stanovanj, vil, apartmajev in poslovnih oz. javnih prostorov ter načrtovanje posameznih prostorov namenjenih bivanju. Projektov oblikovanja javnih in individualnih prostorov se lotevamo celostno, od ideje do končne izvedbe z izbranimi materiali in opremo. Izdelujemo načrte notranje opreme (razporeditev pohištva, barvne kombinacije, izbor materialov, zasnova osvetlitve,…). Pomagamo vam pri izbiri pravega pohištva, talnih in stenskih oblog, svetil, barv in podobno, po potrebi pa vam izrišemo unikatno opremo (=pohištvo po meri) prilagojeno prostoru. Po želji izdelamo celostno rešitev v obliki celostne vizualne podobe za podjetja, poslovne prostore in javne lokale, ki vsebuje tudi elemente grafičnega oblikovanja.

VODENJE PROJEKTA. Pri zahtevnejših in terminsko določenih posegih poskrbimo za organizacijo končne izvedbe in koordinacijo strokovne ekipe (=podizvajalcev), med izvajanjem del pa prevzamemo celoten nadzor nad izvajalci in izvedbo brez napak. Sodelujemo s kvalitetnimi mizarstvi, izvajalci za suhomontažne konstrukcije (strop, predelne stene), izvajalci za stavbno pohištvo, polagalci talnih oblog, slikopleskarji, električarji, ki projekt povežejo v zaključeno podobo. Po želji poskrbimo tudi za dobavo in montažo pohištva na izbrano lokacijo. S prevzemom nadzora nad izvedbo prevzamemo odgovornost in vam prihranimo čas ter težave z usklajevanjem rokov.

Zunanje ureditve

Zunanje ureditve, oblikovanje fasad, urejanje okolice, teras, vrtov in igrišč,...

Področje zunanjih ureditev

Okolico urejamo z uporabo živih in neživih materialov iz narave, ki je bilo vedno povezano s stopnjo urejenosti in harmonije z naravo. Z urejeno zeleno ureditvijo kažemo lastnikovo podobo in prvi vtis, ki ga puščajo v okolici, zato je zelo pomembno, da ju oblikujemo lično in v skladu z okoliško krajino.

Skladno urejena okolica kaže na posluh lastnika in zavedanje. Zunanjost oblikujemo tako, da jasno sporoča naravo objekta in njegove okolice ter je gradnik njegove prepoznavnosti.

Pri načrtovanju okolice izhajamo iz enakih osnov kot pri vsakem drugem načrtovanju. Glavni vodili sta upoštevanje lastnikovih želja ter skladnost arhitekture objekta z ureditvijo okolice.

Oblikovanje

Celostne podobe podjetij (CGP), branding (gradnja blagovne znamke), grafično oblikovanje za tisk (tiskovine), grafično oblikovanje za splet (spletne strani, spletne vizitke),...

Področje oblikovanja

Uspešna podjetja se trudijo svojim poslovnim prostorom dati videz s premišljeno podobo, ki ustreza identiteti podjetja in ki ga obiskovalec dobi že tisti trenutek, ko vstopi v prostore podjetja. Pomembnost prvega vtisa na stik z javnostjo in stranke je tako pomembna kot samo podjetje, saj vizualno podobo nepreklicno povezujemo tudi z ostalo organizacijo in vodenjem podjetja.

Temelj za izdelavo celostne podobe je grafična podoba podjetja, njegova identiteta od začetka do danes ter vizija podjetja v prihodnosti. Ko se podjetja znajdejo na prelomnici, spremenijo ali razširjajo svoje delovanje, pa si želijo poleg prenovljenih poslovnih prostorov izdelati tudi novo grafično podobo, ki vključuje vse grafične elemente, od tiskanih medijev do spletne strani.

Zahtevnost posega se prilagaja željam podjetja po preureditvi, naj gre le za minimalen poseg v smislu barvne oživitve, dekoracijskih elementov ali za bolj radikalen poseg, ki vključuje celostno prenovo in reorganizacijo prostorov.